Huisvesting, ICT en bedrijfsvoering

Resultaat

Uit het onderzoek van Facility Management Nederland blijkt dat investeringen op het gebied van duurzaamheid aanzienlijk zijn. Hoewel de helft van de respondenten het niet precies kon zeggen, zit 19% boven de €250.000,-. 

Sommige MVO-activiteiten in de facilitaire dienstverlening hebben een korte terugverdientijd, zoals besparende maatregelen in verlichting, ICT, binnenklimaat en watergebruik. De gerealiseerde besparingen kunt u vervolgens weer gebruiken om andere facetten in het bedrijf te verduurzamen. Zo maakt u uw eigen businesscase om te kunnen investeren in nieuwe duurzame maatregelen. 

De 333 respondenten uit het onderzoek noemen imagoverbetering als voornaamste resultaat van duurzaamheid (85%). Daarna volgen kostenbesparing (66%), concurrentiepositie (34%), omzet (10%) en winst (8%). Duurzaam facility management gaat dus om een integrale aanpak, waarbij de voordelen op verschillende niveaus zichtbaar zijn.

Ook op het gebied van imago, kostenbesparing, levensduurverlenging, slim inkopen, duurzaam inzetbaar personeel en social return on investment is veel resultaat te behalen.

Afbeelding HP ink cartridge recycling door innovate360 (CC BY 2.0).

Laatst bijgewerkt: 
28-07-2015 13:55