Financiën

Financiering en regelingen

Je bent met duurzaamheid bezig. Benieuwd waar je financiering en informatie over gunstige (fiscale) regelingen vindt? Lees dan verder.

Subsidies en regelingen

De subsidiewijzer van RVO is een goed startpunt. Hier vind je allerlei subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag, onder andere op het gebied van duurzaamheid en (aspecten van) MVO. RVO voert deze subsidies en regelingen uit in opdracht van diverse ministeries en de EU. Op het Ondernemersplein vind je subsidies die door de provincies worden verstrekt.

Voorbeelden van subsidies/regelingen waarover je via de subsidiewijzer en/of het Ondernemersplein meer informatie kunt vinden zijn:

Informatie over het Europees Investeringsfonds, dat zich onder anderericht op innovatie en duurzaamheid, vind je ook op de site van RVO en eif.org.

IMVO voucher

Via MVO Nederland kun je een aanvraag voor een IMVO voucher doen. IMVO vouchers zijn bedoeld voor ondernemers die duurzaam over de grens aan de slag willen. Zij kunnen te maken krijgen met afwijkende wetgeving, onbekende omstandigheden en andere ethische normen. Met IMVO vouchers kan je als internationaal ondernemer 50% van de gemaakte kosten omtrent adviesvragen terugvragen (tot €10.000,- excl. btw).

Venture capital

Meer informatie over venture capital, waarbij wordt geïnvesteerd in innovatieve ideeën met een hoog risico, en een overzicht van venture capital fondsen vind je op de website van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen.

Crowdfunding

Als je jouw duurzame of sociale project wilt financieren via crowdfunding, waarbij een grote groep particulieren een relatief klein bedrag investeert, is de crowdfundwijzer een goed startpunt. Het geeft een overzicht van verschillende crowdfundingplatforms, alle met hun eigen insteek.

Laatst bijgewerkt: 
21-02-2017 12:23