Energie en klimaat

Helpdesk

Publicaties

Als groothandelaar let je natuurlijk altijd op de kosten. Let je daarbij ook op je energierekening? Energie die je niet gebruikt, hoef je namelijk niet te betalen. En energie besparen begint al met eenvoudige maatregelen die je snel kunt toepassen. De Checklist energiebesparen in de groothandel helpt je om stappen te zetten richting energiebesparing. Welke maatregelen kan jij (binnenkort)...
Open innovatie en co-creatie kunnen MVO-processen versnellen. In het project ‘Bruggen Bouwen voor energiebesparing in de bebouwde omgeving’ bracht MVO Nederland de afgelopen maanden bedrijven uit de bouw, installatietechniek, energie én financiële sector bij elkaar. In opdracht van het Ministerie van I&M werd er gekeken of er op deze manier grotere en snellere stappen vooruit gezet kunnen worden. Een verslag van Molen & Molen, zij begeleidden het samenwerkingsproces binnen dit project.
Circa 20 partijen uit publieke en private sector jagen de circulaire economie aan middels hun inkoopbeleid
In het rapport ‘Telelens op de toekomst’ signaleert adviesbureau KPMG 29 ontwikkelingen die een hoge impact zullen hebben op het midden- en kleinbedrijf. Die ontwikkelingen zijn volgens KPMG terug te voeren op vier megatrends: een vergrijzende demografie, het tijdperk van Big Data en ontwikkelingen in ethiek, normen en waarden. En als vierde trend: duurzaamheid. Ongebreidelde economische groei...
Siemens heeft onderzoek gedaannaar de effecten van de kredietcrisis op energiebesparende investeringen in gebouwen. Hieraan namen CEO’s en directeuren deel van 68 grote en middelgrote bedrijven.
Biobrandstoffen, dat klinkt heel duurzaam. Leest u toch maar even verder: er zijn namelijk indirecte klimaateffecten die niet worden meegerekend in de berekening van het nut van biobrandstoffen. Deze publicatie zet de indirecte klimaateffecten op een rijtje.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zet zich in opdracht van het ministerie in om de vastgoedketen te verduurzamen. Op de Portal Utiliteitsbouw vindt u nieuws, opinies en praktijkinformatie over duurzaamheid in de utiliteitsbouw.
Informatie van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) over klimaatverandering en het broeikaseffect en links naar andere relevantie pagina's over deze onderwerpen.
Op deze pagina is het kyoto-protocol te vinden dat is opgesteld naar aanleiding van het congres van de United Nations over klimaatverandering.