Eerlijk zaken doen

Helpdesk

Praktijkvoorbeelden

“Eigenlijk steunt het duurzaamheidsbeleid van Nature’s Pride op vier pilaren”, vertelt Regina Pasmans, CSR manager bij Nature’s Pride. Het bedrijf uit Maasdijk dat ruim driehonderd soorten exotische groenten en fruit zoals mango’s en avocado’s importeert, is dagelijks bezig met MVO. “Eerlijke handel, het ondersteunen van lokale gemeenschappen, de impact op het milieu verminderen en goede...
"Duurzaamheid zonder transparantie bestaat niet", vertelt Michaël Wilde, Sustainability & Communications Manager bij Eosta. De onderneming is sinds 1990 bezig om de wereldwijde productie en afzet van biologische en fairtrade groente en fruit te stimuleren. Een duurzame business met verdienmodel dat werkt dus. Het "trace & tell" systeem Nature & More brengt transparantie in de markt en...
De eerste collectie van Thamani Fashion is bijna uitverkocht. Oprichtster Fiona Vloet combineert Europese ontwerpen met traditionele technieken uit Tanzania en dat slaat aan in Nederland. Daarnaast kunnen de lokale kleermakers en hun families er goed van leven.
Boxo betaalt een goede prijs voor lokale producten uit ontwikkelingslanden en zorgt dat de makers plezier hebben in hun werk. "Alleen door op een eerlijke manier met mensen samen te werken kun je een echt mooie collectie maken."
“Dit werk brengt altijd uitdagingen met zich mee. Het vraagt om 300% inzet!” Dit benadrukt Antoinette Gast, oprichtster van Tuyu, onafhankelijke importeur van branded fairtrade producten.
Simon Lévelt verkoopt biologisch geteelde koffie en thee. Bovendien betaalt de koffie en theehandelaar een eerlijke prijs voor haar producten.
Mongozo is een Nederlands-Afrikaans biertje gemaakt van eerlijke ingrediënten. 5 van de 6 exotische bieren van Mongozo, zoals bananenbier, dragen het Max Havelaar/Fairtrade logo.