Praktijkvoorbeeld

Zeep is niet altijd zo schoon voor onze omgeving als wij denken. Door onduidelijke wetgeving voor cosmetische producten, zoals shampoos en deodorant, zitten deze vaak vol synthetische ingrediënten als paraffine en siliconenoliën. Veel producenten geven de totale ingrediëntenlijst dan ook liever niet vrij. Ingrid de Koning, duurzaamheidscoördinator bij Weleda: "de meeste consumenten zijn hier niet...

Over MVO Nederland

Vacature Growth hacker/online marketeer

Hallo growth hacker. Of noem jij jezelf liever online marketeer? Welk label je er ook aan hangt, feit is dat we op zoek zijn naar iemand die het relevante bereik van onze online community supersnel kan vergroten en versterken. Als jij bovendien ook nog eens goed schrijft en leeft voor het uitdagen van bedrijven, dan ben jij wellicht onze ideale match voor de functie van growth hacker bij MVO Nederland.

Even wat context eerst: wij zijn Futureproof.community, het online matchmakingplatform van MVO Nederland. Dit platform heeft als doel bedrijven bij elkaar te brengen zodat ze samen tot duurzame en innovatieve business komen. Een soort datingsite voor het bedrijfsleven dus. Dat doen we door uitdagingen te verzamelen en deze uit te zetten in onze online community van meer dan 9.000 members. We hebben al meer dan 4.000 matches gemaakt en dragen daarmee dus ook bij aan het nog sneller bereiken van de nieuwe economie. Een economie die klimaatneutraal, circulair, inclusief is en eerlijke ketens heeft. De beste matches op onze community vieren we regelmatig met de verkiezing van de Futureproof.match. Wat ons betreft wordt 2019 het jaar van de 10.000e, 12.000e member en wie weet: met jouw hulp zelfs 15.000.

Wat ga je doen?

Als growth hacker voor Futureproof.community ben je onderdeel van het marcomteam voor het platform. Verder bestaat dit team uit een digital marketeer en online community manager. Jouw verantwoordelijkheid is het om de groei te realiseren, door het bereiken en benaderen van nieuwe members en zichtbaar te maken wat het platform oplevert. Je stelt rapportages op, spot verbeterkansen en implementeert deze. Samen met de community manager ondersteun je de members. Bovendien werk je actief mee aan het opzetten en uitvoeren van campagnes, draag je bij aan bijeenkomsten en blijf je in nauw contact met community members.

Wie ben jij?

Als onze nieuwe growth hacker neem je een aantal kwaliteiten en eigenschappen mee. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als growth hacker, online marketeer of een vergelijkbare rol;
  • je hebt bij een bureau gewerkt of in een andere zakelijke omgeving;
  • Je hebt een marketing- of communicatieopleiding afgerond op hbo- of wo-niveau;
  • Je weet alles van data analytics en digital;
  • Je bent sociaal en vindt het leuk om communityleden te helpen;
  • Je kan naast groei realiseren ook goed schrijven, redigeren en organiseren;
  • Je bent net zo ambitieus als wij.

Wat wij bieden?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we elke dag lunchen in een vestiging van The Colour Kitchen in ons pand. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons zit je in een omgeving die zo afwisselend is dat verandering de standaard is.

Solliciteren

Mail je cv én motivatie vóór 17 juni naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature growth hacker’. Heb je vragen over de vacature? Mail dan met Iris-Carolina de Roos-de Gruijter op I.deGruijter@mvonederland.nl.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Daarom nodigen wij uitdrukkelijk mensen van alle etnische achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking uit om te solliciteren. Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.

Over MVO Nederland

MVO Nederland – het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa – vormt samen met 2.000 aangesloten partners een beweging die gaat voor een snellere overgang naar de nieuwe economie. Daarvoor werkt het netwerk aan klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen, en duurzame handelsketens. Het doel? Het bereiken van een economisch kantelpunt in 2025: minimaal twintig procent van het Nederlandse bnp gaat om in de nieuwe economie. Om dit te bereiken ondersteunt MVO Nederland Nederlandse bedrijven in binnen- en buitenland bij het bepalen van de duurzame agenda, het vinden van markten voor innovatieve projecten en het vergroten van het draagvlak voor die projecten. Daarnaast lobbyt MVO Nederland nationaal en internationaal voor ambitieus en duurzaam overheidsbeleid. Meer informatie: www.mvonederland.nl.

Laatst bijgewerkt: 
29-05-2019 14:31