Maatschappelijk betrokken ondernemen

NLmatcht

Veel bedrijven zien kansen om zich voor de maatschappij in te zetten op een manier die ook henzelf versterkt. Maar hoe kom je aan projecten die passen bij je specifieke kwaliteiten of werkzaamheden? Hoe vind je een doelgroep die past bij je medewerkers? Hierbij is goede ondersteuning nodig. NLmatcht helpt je aan contacten met lokale maatschappelijke organisaties. Zo komen sociale vraag en aanbod bij elkaar.

Acht op de tien Nederlanders doet graag iets voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iets voor een ander kunnen betekenen geeft een goed gevoel, biedt zingeving en is ook gewoon heel leuk! Als de klus een beetje bij je past tenminste. NLmatcht helpt je aan de juiste klus. Sociaal, lokaal en passend.

Voor wie?

NLmatcht is er voor medewerkers van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Groot, middel of klein, iedereen kan een match vinden die past bij de eigen mogelijkheden en voorkeuren. Tijdens matchevenementen tussen 10 oktober en 24 november kom je in contact met organisaties met een hulpvraag bij jou in de buurt.

NLmatcht gaat voor 3000 matches. Dat is 3 miljoen euro aan sociale waarde. De actuele stand is 4.144 matches / 4.458.000 euro.

Wat is een match?

Een match is een concrete afspraak tot samenwerking tussen een bedrijf en een maatschappelijke organisatie. Het bedrijf schenkt kennis, tijd, expertise, handjes, goederen, faciliteiten, publiciteit of contacten. In het groot of in het klein. De gemiddelde waarde van een match ligt rond de 1000 euro. Lees meer over (de winst van) maatschappelijk betrokken ondernemen.

Doe mee

Meedoen is heel eenvoudig. Klik op de link van het matchevenement bij jou in de buurt en meld je aan!

NLmatcht...

  • is een gezamenlijke inspanning van meer dan 80 intermediairs in maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO)
  • verbindt zo'n 80 lokale en regionale matchevenementen
  • start op 10 oktober in Den Haag
  • eindigt op 24 november in diverse gemeenten
  • reikt een Award uit voor de Mooiste Match

NLmatcht is een initiatief van het MVO Netwerk van Intermediairs in Betrokken Ondernemen (NIBO) van MVO Nederland. We werken samen met De Nederlandse Uitdaging, Stichting Present Nederland, Samen voor Betrokken ondernemen en Nederland Cares, en worden ondersteund door het Oranje Fonds en De Maatschappelijke Beursvloer (onderdeel van MOVISIE).

NLmatcht is ontwikkeld door de volgende leden van het MVO Netwerk van Intermediairs in Betrokken Ondernemen (NIBO): Peter Valbracht (Stichting De Waaier, Alkmaar), Karin Beenen (Samen voor Nieuwegein), Matthijs Vertegaal (Sharity), André Visser (Keurmerk De Sociale Onderneming), Eiso Frederiks (Zinnige Zaken), Monique Morée-Saeijs (Good2Connect), Mirjam Andries (MOVISIE) en Eerde de Swart (MVO Nederland).

Laatst bijgewerkt: 
12-12-2016 18:30