Impact meten

Inspiratie

Op het gebied van impact meten zijn verschillende inspirerende casussen, interviews en websites te vinden. Hieronder een greep uit het aanbod. 

  • True Price is een social enterprise die een bijdrage wil leveren aan een economie die waarde creëert voor iedereen. Hun website bevat handige informatie en voorbeelden.
  • Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Inclusief website met veel nieuwtjes en informatie.
  • Het platform Grensverleggers heeft meerdere verhalen over impact (meten). Bijvoorbeeld deze twee blogs van Edith Kroeze van adviesbureau Avance over de mythes van impact meten en 5 manieren om je impact te beoordelen.
  • Het Impact Measurement team van de Erasmus School of Economics gebruikt haar wetenschappelijke kennis en kunde om samen met een diverse groep organisaties meer grip te krijgen op impact.
  • Tegenwoordig heeft bijna iedereen het over het woord impact. "Wat is dat ineens", vraagt Glenn van der Burg van New Business Radio zich af. Hij gaat over dit onderwerp in gesprek met Celia Noordegraaf, hoofd Communicatie bij MVO Nederland.
  • Het Vaticaan is een groot pleitbezorger voor ongrijpbare waarden als 'liefde', 'geluk', 'vrede', 'welzijn', 'liefdadigheid' en 'menslievendheid'. Kunnen deze waarden ook meetbaar worden gemaakt? Professor Olinga Ta'eed beweert dat het kan en zelfs zou moeten.
  • Van kunstenaars en wetenschappers tot ondernemers en ministers: iedereen houdt van 'impact'. De term lijkt helder, meetbaar en krachtig, maar blijkt bij nadere beschouwing enigmatisch en diffuus. En juist daarin blijkt zijn kracht te schuilen, aldus De Correspondent. 
Laatst bijgewerkt: 
20-04-2016 13:44