Helpdesk

E-book Voedselverspilling

De Ladder van Moerman: hoe pak je verspilling aan in de praktijk?

Verspillingschecker

Ontdek in 5 minuten het potentieel van jouw reststromen

MVO Netwerk Food & Agribusiness

Expertise

MVO Nederland helpt je graag bij je volgende stap. Ons team is gespecialiseerd in projectontwikkeling, procesmanagement, matchmaking en lobby.

Projectontwikkeling

MVO Nederland heeft doortastende projectontwikkelaars. Met gevoel voor business, verstand van de sector en een integrale duurzame blik helpen we jou om je ideeën en duurzaamheidsambities om te zetten in een project om uiteindelijk een zo groot mogelijke impact te realiseren.

Procesmanagement voor daadkrachtige coalities

Met ervaren procesmanagers bouwen we doorlopend coalities die vergaande duurzaamheidsambities in kaart brengen en verwezenlijken. Door eerst goed met elkaar in gesprek te gaan en daarna vooral: door te doen. Hierin werken we samen met overheid, bedrijfsleven, experts en relevante stakeholders.

MVO Nederland laat zich inspireren door de principes en technieken van transitiemanagement. Samen met Drift, het Onderzoeksinstituut voor duurzame transities verbonden aan de Erasmus Universiteit, ontwikkelden we een transitiemodel dat we sectoraal en thematisch toepassen, onder andere in de tuinbouwsector en de Coalitie Natuurlijk Kapitaal Agrifood. Dit is een methode om richting en snelheid te geven aan verduurzaming.

(Opschalen van transities. Bron: Drift)

Matchmaking

Wij kennen alle duurzame doeners en denkers in de voedselketen (en daarbuiten). Als objectieve, ondernemende partner brengen we jou in contact met relevante ondernemers, praktijkexperts, financiers, ambtenaren enzovoort.

Lobby

Met de integratie van De Groene Zaak per 1 januari 2018 heeft MVO Nederland een stevig team lobbyisten aan boord. We voeden Kamerdebatten en brengen jouw overtuigingen en ervaringen onder de aandacht van relevante politici en ambtenaren.

Laatst bijgewerkt: 
13-08-2018 13:52