Helpdesk

E-book Voedselverspilling

De Ladder van Moerman: hoe pak je verspilling aan in de praktijk?

Verspillingschecker

Ontdek in 5 minuten het potentieel van jouw reststromen

MVO Netwerk Food & Agribusiness

Bierbrood en broodbier

In Nederland worden 800.000 broden per dag niet geconsumeerd. Grofweg de helft gaat verloren in de keten, de andere helft bij de consument. MVO Nederland begeleidde drieëntwintig vooruitstrevende bakkers, verenigd in Bakery Society bij het tegengaan van die verspilling en het verwaarden van onvermijdbare reststromen.

Samen met Gulpener Bierbrouwerij werd een friszurig 'Dunkel Weizen' bier gebrouwen, waarbij retourbrood een belangrijk ingrediënt is. Het bierbostel dat overbleef na het brouwen, is weer verwerkt in brood: zo is de cirkel rond. Naast bierbrood en broodbier is er geëxperimenteerd met diverse andere oplossingen. Lees meer over de ervaringen van de bakkers op de Food Waste Community.

Meer informatie of ideeën? We horen graag van je. Contacteer Gerard Teuling.

Laatst bijgewerkt: 
13-08-2018 09:31