Huisvesting, ICT en bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

Om MVO te implementeren in de bedrijfsvoering zijn verschillende middelen voorhanden, zoals managementsystemen om de MVO-prestaties van afdelingen te verzamelen en rapporteren.

Managementsystemen

De ISO 26000-richtlijn bijvoorbeeld, die geeft handvatten voor het proces dat aan de basis staat van MVO. Om te laten zien hoe u als onderneming MVO met behulp van ISO 26000 heeft geïmplementeerd, is er de Zelfverklaring ISO 26000. Ook zijn er meerdere MVO-certificaten die aangeven dat een bedrijf een managementsysteem heeft voor MVO: de MVO Prestatieladder, de IMA MVO Norm en de MVO wijzer.

Gezonde werkvloer

Stimuleer een gezonde levensstijl bij uw werknemers. Faciliteer hen bij sporten, gezonder eten en bijvoorbeeld stoppen met roken. Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met fysiek zware beroepen. Een actief gezondheidsbeleid voorkomt veel problemen. Bespreek samen met de HR-afdeling hoe u zo'n beleid kunt ondersteunen en vormgeven.   

Aan de slag met gezondheidsmanagement? Het BRAVO-kompas helpt u op weg om gezonde leefgewoonten onder uw medewerkers te stimuleren: Bewegen, niet Roken, matig Alcoholgebruik, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning. Het is een online instrument dat uw organisatie in zeven stappen naar gezonde werkplekken en gezonde werknemers begeleidt.

Laatst bijgewerkt: 
28-07-2015 16:23