Helpdesk

E-book Voedselverspilling

De Ladder van Moerman: hoe pak je verspilling aan in de praktijk?

Verspillingschecker

Ontdek in 5 minuten het potentieel van jouw reststromen

MVO Netwerk Food & Agribusiness

Agribusiness parken in Kenia

Dit innovatieproject is in lijn met Kenyatta's (huidige president van Kenia) big 4; de vier economische pijlers waarlangs de huidige Keniaanse regering, aangetreden in 2018, het land wil ontwikkelen. Onder de pijlers voedselzekerheid en manufacturing start MVO Nederland samen met partners een project om agribusiness parken te ontwikkelen in Kenia.

Grondstoffen

Kenia is een land waar veel grondstoffen worden geproduceerd. Waardetoevoeging zit hem vooral in de verwerking van deze grondstoffen naar eindproducten. De agribusiness parken worden ontwikkeld in regio's waar veel primaire productie plaatsvindt. Gekeken wordt naar verschillende klimatologische zones waar verschillende grondstoffen worden geproduceerd.

Keniaanse partners zijn op zoek naar expertise, technologie en afzetmarkten. Voor Nederlandse agrifood bedrijven is Oost-Afrika (met een groeiende en steeds meer welvarende bevolking) een relevante afzetmarkt. Daarnaast bieden de agribusiness parken kansen voor bedrijven in de toelevering van zaden, mechanisatie, opslag, verwerking, koeling en financiering.

Duurzame voedselproductie

Het doel van dit innovatieproject is om te komen tot duurzame voedselproductie met effectief landgebruik, inkomensgroei voor boeren en een verbeterde toegang tot vers en gezond voedsel voor de lokale bevolking. MVO Nederland identificeert de kansen, brengt partijen bij elkaar, ontwikkelt de projecten en zal deze samen met partners opschalen.

Meer informatie of ideeën? We horen graag van je. Contacteer Steven Trijsburg.

Laatst bijgewerkt: 
16-08-2018 08:21