Praktijkvoorbeeld

Het idee dat kleding 'circulair' moet zijn, heeft veel fans in de wereld van bedrijfskleding. In 2014 introduceerde MVO Nederland een circulaire kledinglijn voor de gezondheidszorg, die enthousiaste reacties opriep. Nu is er ook uit andere branches veel interesse voor circulaire bedrijfskleding. Meerdere bedrijfskledingproducenten bieden 'circulaire kleding' aan. In de circulaire economie worden...

Congres Gezonde Zorg

Sprekers

Het Congres Gezonde Zorg wordt opgeluisterd door de volgende sprekers:

Jord Neuteboom - dagvoorzitter
Jord is gespecialiseerd in het op inspirerende wijze begeleiden van bijeenkomsten  en kan met  gevoel voor richting, vasthoudendheid en persoonlijke aandacht mensen en organisaties in beweging brengen. Jord is daarnaast begeleider van de MVO Expeditie Duurzame Zorg en heeft in samenwerking met DRIFT en in opdracht van het ministerie van VWS het Transitieprogramma in de Langdurende Zorg opgezet en begeleid.

Machteld Huber - arts onderzoeker Louis Bolk Instituut
Samen met ZonMw en de Gezondheidsraad formuleerde arts-onderzoeker Machteld Huber een alternatief voor de gangbare definitie van gezondheid. Ze noemt dit ‘positieve gezondheid’. Hierin is gezondheid het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Minder statisch, dynamischer. In december promoveert ze op haar onderzoek.
Helene van der Vloed - programmamanager MVO Netwerk Zorg
Helene van der Vloed is sinds 2012 sectormanager Zorg bij MVO Nederland en programmamanager van het MVO Netwerk Zorg. Vanuit de vaste overtuiging dat de kwaliteit van leven voor huidige en toekomstige generaties op een duurzame manier gewaarborgd kan worden, organiseert het Netwerk tal van activiteiten. In het verleden is Helene lid Raad van Bestuur geweest van Landgoed de Reehorst en oprichter van duurzaam cultuur- en congrescentrum Antropia.
 Bas van den Dungen - Directeur-generaal Curatieve Zorg
Als Directeur-generaal Curatieve Zorg zal Bas van den Dungen het ministerie van VWS vertegenwoordigen.  Voorheen was hij bestuurder bij Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor zorg en onderwijs aan mensen met een auditieve of communicatieve beperking. Daarvoor werkte Van den Dungen als directeur bij de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg.
 
Dr. Ben Tiggelaar - bevlogen schrijver en spreker op het gebied van leiderschap en verandering
Ben is schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 25 jaar op de onderwerpen leiderschap en gedragsverandering. Hij helpt organisaties en individuen om dromen, ambities, visie, plannen en ideeën door te vertalen naar concrete actie in de dágelijkse praktijk.

Foto: MaddyChristine Hope

Laatst bijgewerkt: 
26-08-2015 14:11