Biodiversiteit

Helpdesk

Praktijkvoorbeelden

Moyee Coffee streeft naar een eerlijke koffie keten met hun FairChain-model. MVO Nederland sprak met oprichter Guido van Staveren-van Dijk over de koffie, FairChain, natuurlijk kapitaal en biodiversiteit. Moyee Coffee is partner van MVO Nederland . Meer weten over natuurlijk kapitaal? Bekijk ook eens ons dossier en de speciale community .
"We proberen met onze producten zoveel mogelijk natuurlijke processen in te zetten en te stimuleren", aldus Anne Jan Zwart, directeur van ECOstyle uit Appelscha.
"Bij Alpro willen wij precies weten waar onze sojabonen vandaan komen, op welke percelen ze verbouwd zijn, hoe ze worden gereinigd, bewaard, getransporteerd en uiteindelijk bij ons in de fabriek worden verwerkt."
De chocoladeproducten van Verkade dragen sinds oktober 2008 al het Max Havelaar keurmerk. In 2010 voegt Verkade ook 100% duurzame palmolie aan haar duurzaamheidsambities toe. Duurzame palmolie heeft als belangrijkste voordeel dat er geen waardevol (tropisch) bos voor is gekapt.
Tuincentra van GroenRijk verkopen steeds meer FSC-gecertificeerd hout. GroenRijk Goes heeft daarmee een plek veroverd op de Fairtrade-website van de gemeente Goes.
Save Wave is een klein bedrijf met een grote missie: het redden van 's werelds mooiste zeedieren. Maar dan wel zo, dat de grote visserij er ook van profiteert.
Het Nederlandse houtbedrijf Wijma Kampen BV is een van de weinige dat zelf op duurzame wijze bossen in Afrika beheert.
Zonnehoeve is een gemengd boerenbedrijf met een gesloten kringloop. “Het vee verrijkt de akkerbouwgrond en de bakkerij gebruikt het tarwe van de akkers. Op het stro van de tarwe liggen de koeien.”
De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting verkoopt biologisch geteelde bloemen en besteedt ook in de bedrijfsvoering aandacht aan duurzaamheid.