Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Ambitie2020 op Twitter
  • Wat is ambitie2020?
  • Ambities
  • Ambitiepartners
  • Deelnemers
  • Thema's
  • Events
  • Plaats je ambitie
  • Community

Een samenleving, die keuze's maakt die beter zijn.

't Pakhuis Cafetaria Restaurant Catering

't Pakhuis Cafetaria Restaurant Catering

Logo_Pakhuis (2).png

Deze organisatie is partner van MVO Nederland

Auteur

afbeelding van info@t-pakhuis.nl
Dhr. Syl Lammers
Eigenaar / Directeur
0318-529498 (2)

Toelichting op ambitie

't Pakhuis cafetaria restaurant & catering service heeft de ambitie om vanuit het “MVO” iedere keer voor de betere keuze te gaan. Daarin is dat wij steeds op zoek zullen zijn naar de perfecte combinatie tussen voedsel en mensen. De drie termen natuur, gezondheid en samenleving zijn de basis voor elke beslissing die nu en voor in de toekomst in ons bedrijf genomen zal worden. Het is dan ook dat wij staan voor wat wij zeggen. Kwaliteit in alles en dus ook over de inhoud van ons MVO-verhaal. Die inhoud zal invloed hebben op tal van zaken in en rond ons bedrijf. Zowel bij de werknemers, gasten, buurtbewoners, leveranciers en instanties/personen die op wat voor wijze een link met ons bedrijf hebben. De impact van ons MVO-verhaal zal hopelijk een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld, waarin wij steeds weer de juiste balans proberen te vinden tussen voeding en mensen.

Doelstellingen bedrijfstak: Als één van de voortrekkers in de cafetaria sector concluderen wij dat deze ver achter blijft op het gebied van verduurzamen, met als gevolg dat de sector terrein verliest t.o.v. De duurzame ontwikkeling van de veelal buitenlandse concepten. Doordat traditionele cafetaria producten in de loop van de tijd nederlands exportproducten zijn geworden. Zou dit ook een aderlating zijn voor de nederlandse voedselindustrie. De voortrekkers in de sector moeten samen met de partners (fabrikanten, groothandels en consumenten) deze voedselketen beschermen.

Wat willen wij bereiken: Bewustwording creëren van deze achterstand, met als gevolg grote verliezen van banen. Willen wij het tij nog op tijd keren, zal de sector goed de spiegel moeten worden voorgehouden. In samenwerking met andere sectoren in de horeca  een mooie nederlandse eetcultuur verder ontwikkelen tevens ervoor te zorgen dat er een gezonde florerende voedselketen, vele banen creëert en  trots laten zien dat de unieke nederlandse eetcultuur wel degelijk toekomst heeft.  

Welke acties gaat mijn bedrijf nemen om deze ambitie te realiseren: Communiceren met de buitenwereld, daarmee anderen inspireren om mee te doen en alle partijen in de voedselketen activeren om ook soort gelijke ambities na te streven. Te werken met deze partijen aan een betere wereld. Verder hopen dat er een discussie zal ontstaan waarin er in ieder geval nagedacht gaat worden wat duurzaam voedsel is, op welke wijze wij met z’n allen betere resultaten kunnen gaan boeken t.a.v. Gezondheid, natuur en samenleving. Dit willen wij bewerkstelligen zonder dat de liquiditeit van het bedrijf in gevaar komt.

Wat hebben wij hiervoor nodig: Partners die de uitdaging aandurven om niet alleen mijn bedrijf te helpen met verduurzamen, maar ook bereid zijn om de gehele branche in beweging te krijgen om het imago op een hoog niveau te krijgen.

  • MVO Nederland op Twitter
  • MVO Nederland op linkedin
  • MVO Nederland op Facebook
  • Over ons
  • Contact
  • Agenda

MVO Nederland
Arthur van Schendelstraat 500
Postbus 19219
3501 DE Utrecht
T (030) 2305600
KvK: 30195730

MVO Nederland gaat goed om met persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring en cookie statement.