Expert

Praktijkvoorbeeld

Durabilit helpt bedrijven hun CO2-footprint te beperken en kosten te verlagen met 30 tot 90% door netwerkapparatuur te hergebruiken. "Er liggen heel veel prima producten ongebruikt op de plank."

MVO Summer School 2012

19 juli: Glenn van der Burg

Op donderdag 19 juli verzorgde Glenn van der Burg, programmamanager People bij MVO Nederland, de 3e sessie van de MVO Summer School. Die stond geheel in het teken van Duurzaam Leiderschap. Wat onderscheidt een echte leider van de rest??

Gouden Cirkel

Het antwoord op die vraag kunnen we volgens Van der Burg vinden bij de ‘Golden Cirkel’ van Simon Sinek. In een lezing voor TEDx zegt hij: “Everybody knows what they do, some knows how they do it and a few knows why they do it”.

Ofwel: de meeste bedrijven communiceren volgens de wat-hoe-waarom manier. Maar een echte leider communiceert eerst waarom ze in iets geloven, dan hoe ze dat doen en als laatste wat is het product of het doel dat daaraan verbonden is.

Vragen aan een leider

Bij de zoektocht naar een nieuwe uitdaging zijn er volgens Van der Burg vragen die je op weg kunnen helpen. Zo stelde hij de volgende vragen aan de deelnemers: ‘Wanneer voel je je goed?’; ‘waar sta je voor en wat zijn je waarden?’ en ‘Wat wil ik bijdragen aan de maatschappij?’

Vervolgens zijn er 7 kernwaarden die situatieafhankelijk zijn en de motor en krachtbron zijn voor ons als mens. Deze waarden zijn volgens Van der Burg; gematigdheid, moed, rechtvaardigheid, verstandigheid, geloof, hoop en liefde.

Onlangs publiceerde Glenn van der Burg een boek over duurzaam leiderschap: ‘Boven het maaiveld’. Leiderschap speelt volgens hem een belangrijke rol bij alle duurzame veranderingen. 

Laatst bijgewerkt: 
04-08-2015 10:54