Expert

In drie stappen naar je stakeholders

Ook partner worden?

Agenda

dinsdag 6 december 2016 - 09:30 tot 13:00
dinsdag 6 december 2016 - 15:00 tot 16:00
dinsdag 6 december 2016 - 16:00 tot 20:00
woensdag 7 december 2016 - 09:00 tot 13:00

Facilitaire diensten

Facilitaire dienstverleners spelen een belangrijke duurzaamheidsrol in huisvesting, ICT en bedrijfsvoering. Duurzaamheid in deze ondersteunende processen zorgen voor veel MVO-draagvlak onder medewerkers. Bovendien zijn er vaak zichtbare quick-wins te behalen op gebied van energie en afval.

foto facilitaire dienstverlening, MVO Nederland

MVO in de sector

MVO in de facilitaire dienstverlening draait om de mensen die de diensten verlenen. Daarom zijn goed werkgeverschap en diversiteit & arbeidsparticipatie belangrijk voor facilitair dienstverleners. Doordat facilitair dienstverleners vaak moeten reizen, is ook logistiek en mobiliteit een belangrijk MVO thema.  En daar valt veel te winnen.

Door het verminderen van kilometers, efficiënte rittenplanning en het gebruik van duurzame vervoersmiddelen, kunnen facilitair dienstverleners niet alleen kosten besparen maar bovendien de negatieve invloed zoals luchtvervuiling verminderen. Ook door producten duurzaam in te kopen, kunnen facilitair dienstverleners invulling geven aan MVO. 

Naast deze algemene thema's  kan een bedrijf ook sectorspecifieke maatregelen nemen. Bij schoonmaakbedrijven bijvoorbeeld kan het bedrijf zoeken naar schoonmaakmiddelen die minder belastend zijn voor het milieu. Of zoeken naar manieren om water te besparen en afval beter te scheiden.

Laatst bijgewerkt: 
23-05-2014 16:52