Adres

Nijverheidsweg 7
3641RP Mijdrecht

0297287289691
http://www.wifac.nl

Contactpersoon

Wifac BV

Over Wifac BV

Al ruim 100 jaar levert Wifac apparatuur, software, supplies, opleidingen en technische ondersteuning aan de grafimedia bedrijven in Nederland. De grafimedia industrie is een bedrijfstak die voortdurend te maken heeft met snelle veranderingen. Wifac speelt hierop in met een compleet en breed leveringsprogramma van gerenommeerde en innoverende fabrikanten, in toepassing variërend van opmaak- en workflowsoftware tot en met alle mogelijke afwerkoplossingen. Wifac tekende als eerste grafische handelshuis in Nederland, in november 2010 een partnerschapovereenkomst met MVO Nederland.

Wifac investeert tijd, energie en geld in MVO omdat bedrijven hiermee een kans maken op een betere toekomst en op het daadwerkelijk halen van die toekomst. People, planet en profit Bij Wifac lag het ziekteverzuim afgelopen jaar gemiddeld op 1,7 procent. Voorzichtig mag je dan de conclusie trekken dat je medewerkers de organisatie waarin ze werken als gezond en prettig beschouwen. Profit vertaalt zich op allerlei manieren, ook voor onze klanten. Neem supplies als poetsdoeken, inkt of additieven op de pers. Met goede adviezen proberen we het gebruik bij de klant tot een minimum te beperken. Hulp van ISO 12647 Indien grafische bedrijven hun productieproces volgens die norm inrichten, verhogen ze niet alleen de kwaliteit van hun werk, maar wordt verspilling voorkomen. Wifac biedt ondersteuning voor de certificering. Producenten Ook onze producenten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo proberen machinefabrikanten het energiegebruik zo laag mogelijk te houden. En rubberdoeken worden tolueen-vrij geproduceerd. Ook worden machines ergonomisch verantwoord ontworpen, zodat het ziekteverzuim wordt beperkt of voorkomen. Wifac Green Line Om snel, doelmatig, concurrerend en groen te kunnen produceren zijn eersteklas verbruiksartikelen nodig, die aan strikte eisen voldoen. Daarom heeft Wifac een groene lijn van verbruiksartikelen gelanceerd. Alle artikelen die onder dit label op de markt worden gebracht vallen binnen de duurzaamheidsnormen. Honderd procent duurzaam inkopen wordt bijvoorbeeld door de overheid gevraagd als je als grafisch bedrijf wilt meedoen met een tender. De Wifac Green Line garandeert dat. ISO 14001 In oktober 2011 is Wifac gecertificeerd voor ISO 14001. Hiermee is een kennisvoorsprong opgebouwd, waarvan we onze klanten laten meeprofiteren. www.wifac.nl

Over Wifac BV

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100
Sector:

MVO activiteiten

Wat doet Wifac zelf aan MVO? We plannen de ritten van onze servicetechnici zo zorgvuldig mogelijk, zonder de serviceverlening in gevaar te brengen. Ook rijden onze servicemedewerkers die geen gereedschap meevoeren in kleine auto’s. Daarnaast zijn we bezig met het behalen van het cercificaat voor ISO 14001. Verder investeerden we in individuele klimaatregeling, zodat we het gasverbruik zo laag mogelijk houden. Er zijn bewegingsverklikkers die zorgen dat de lampen uitgaan. Dat tikt door bij een pand van 12.000 vierkante meter. In 2011 is Wifac een sponsoring aangegaan met Warchild. Dit jaar, 2012, gaat Wifac op voor het MVO certificaat ISO26000.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.