Adres

Scheepmakersdijk 3
2011 AS Haarlem

023 525 1400
http://www.dutchdesignchair.com

Contactpersoon

Timon Enterprise BV

Over Timon Enterprise BV

Timon Enterprise is opgericht in 1999 door Tim Várdy. Destijds studeerde Várdy nog klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en kwam met zijn business-idee voor een kartonnen kruk nadat hij het North Sea Jazz Festival had bezocht. Várdy ontwikkelde de FestivalChair en patenteerde deze kruk internationaal. De oersterke FestivalChair (www.festivalchairs.com)is zitgelegenheid en reclamemiddel ineen. Ideaal voor een origineel bedrijfsevenement. Klanten zijn o.a. Philips, ING, Essent, Rotterdam Festivals en verschillende ministeries.

Andere producten zijn o.a.: De MuseumChair (www.museumchair.com)en meest recent de Dutch Design Chair (www.dutchdesignchair.com) Producten van Timon Enterprise BV worden onder andere verkocht in Galeries Lafayette te Parijs en het Van Gogh Museum te Amsterdam. Verschillende media hebben lovende artikelen geschreven over product en bedrijf, onder andere de New York Times.

Over Timon Enterprise BV

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

Timon Enterprise BV streeft ernaar om het milieu zo min mogelijk te belasten. Sinds 1 september 2011 zijn de producten die Timon Enterprise verkoopt vervaardigd van 100 % FSC golfkarton. Tevens heeft Timon Enterprise de Dutch Design Chair als kerstpakket ontwikkeld en internationaal gepatenteerd. Deze designkruk doet eerst dienst als kerstpakketdoos. De doos wordt niet weggegooid maar kan in een handomdraai gevouwen worden tot de designchair.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie nieuws