Adres

Skoon 80
1511 HV OOSTZAAN
Nederland
0203031179
http://www.lavital.nl

Contactpersoon

Lavital

Over Lavital

Noord-Holland is de bakermat van het ambachtelijk beddenmerk Lavital. Hier worden al 20 jaar luxe boxspringbedden en matrassen met de hand gemaakt. Het nuchtere familiebedrijf ontvangt clientèle van over de hele wereld. Want wie een luxe, gepersonaliseerd bed wil hebben, dat ook nog eens biologisch of Fairtrade is, die komt vanzelf bij het atelier van Lavital uit. Bij Lavital is geen bed dezelfde. Wij maken bedden waarin we de eigenaar over 30 jaar nog iedere ochtend met een fantastisch gevoel wakker willen laten worden. Dat kan omdat we bedden vakkundig met de hand op maat maken en uitsluitend de beste en hoogste kwaliteit materialen gebruiken die 100% natuurlijk zijn.

Dat zie je bijvoorbeeld terug in onze massieve hardhouten beuken frames, uniek in de beddenindustrie. Probeer maar eens een bed te vinden met een soortgelijke onverslijtbare tandverbinding in een beukenhouten frame. Ervaar het verschil van een Lavital. Onze manier van werken verschilt nogal van de gangbare norm in de beddenindustrie. Wij werken kleinschalig, op een ambachtelijke manier. Gewoon in ons eigen beddenatelier in Zwaag. Wij willen de beste bedden ter wereld maken. Met respect voor de gezondheid van onze klanten, de natuur en de boeren die de grondstoffen leveren. Wij kiezen voor pure materialen die onbespoten zijn zoals Fairtrade en biologisch katoen, biologische scheerwol, paardenstaartenhaar, kameelwol en hennepvezel. Lavital boxspringbedden en matrassen zijn dus volledig vrij van polyether, koud- en traagschuim en (natuur)latex. Elk product dat ons atelier verlaat is met de hand gemaakt en op maat vervaardigd voor de nieuwe eigenaar. Op het matras wordt de naam van de eigenaar geborduurd. Bij Lavital kan de eigenaar zelfs komen kijken hoe zijn bed wordt gemaakt; een fantastische ervaring en beleving! Natuurlijk slapen op 100% natuurlijke materialen. Hoe eerlijker de grondstoffen zijn, des te mooier het eindproduct wordt, des te beter en gezonder je slaapt. Je spendeert ongeveer een derde van je leven in bed. Je moet goed liggen zodat je lijf tot rust kan komen. En hoe meer chemische materialen er in je matras zitten, des te slechter je slaapt: mensen zweten onnodig, gaan draaien of worden klam wakker. Wij vergelijken het altijd met het aantrekken van een jas: een wollen of katoenen jas ademt altijd mee, wat je ook doet. Maar ga eens wandelen in een jas van polyether of latex. Na een tijdje niet echt comfortabel. Dus waarom zou je daar dan wel op slapen? Mensen eten steeds vaker biologisch om gezondheidsredenen maar slapen vervolgens wel op een matras waar polyether, koud- of traagschuim of (natuur)latex in is verwerkt. Simpelweg omdat er weinig alternatieven op de markt zijn. Lavital biedt wel dat alternatief.

Over Lavital

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Lavital verduurzaamt sinds 2006 stap voor stap alle bedrijfsprocessen. Dit resulteerde in een masterclass Lean productie in samenwerking met TNO en Syntens, een Duurzaamheidsprijs uit handen van een 2e Kamerlid, een Fairtrade-certificering, een plaats in de landelijke MKB Innovatie Top 100 en een ISO 26000 traject door het gebruik van nagenoeg enkel zuiver natuurlijke materialen die grotendeels recyclebaar en composteerbaar zijn tot biologische meststoffen (getest en akkoord bevonden door Cradle to Cradle partner Van Gansewinkel). Fairtrade biologisch katoen Als eerste beddenmerk wereldwijd stapte Lavital over op Fairtrade-gecertificeerd, biologisch katoen uit Afrika. Omdat dit de gezondheid van de mensen die erop slapen ten goede komt en minstens zo belangrijk, omdat dit met respect voor mens en natuur wordt geproduceerd. Een Lavital bed is vrij is van polyether, natuurlatex en koud- en traagschuim Het gebruik van natuurlijke, onbespoten materialen zoals katoen (Fairtrade en biologisch), wol (biologisch), kameelwol, paardenhaar en vlas heeft verreweg de meest gezonde uitwerking op het lichaam. Het is belangrijk dat je goed en prettig ligt, alleen dan komt je lijf tot rust. Met deze innovatie heeft Lavital een plaats behaald in de landelijke MKB Innovatie Top 100 2011. Op dit landelijke evenement is dit filmpje getoond, opgenomen in ons eigen ambachtelijk beddenatelier in Zwaag. Lavital verwerkt geen polyether, (natuur)latex, koud- of traagschuim in matrassen of boxsprings zoals in de reguliere beddenindustrie. Want hoe meer chemische materialen er in je matras zitten, des te slechter je slaapt: mensen zweten, gaan draaien of worden klam wakker. Vergelijk het met het aantrekken van een jas: een wollen of katoenen jas ademt altijd mee, wat je ook doet. Maar ga eens wandelen in een jas van polyether of latex. Na een tijdje niet echt comfortabel. Dus waarom zou je daar dan wel op slapen?

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie nieuws