Adres

Weverseinde 343
3297 LJ PUTTERSHOEK
Nederland
078 676 23 44
http://www.intertaste.eu

Contactpersoon

Intertaste B.V.

Over Intertaste B.V.

Intertaste ontwikkelt en produceert hoogwaardige levensmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten uit de hele wereld. Samen met onze klanten bedenken en produceren we steeds nieuwe, verrassende smaken. Dit leidt tot een breed scala halffabrikaten en eindproducten, waaronder kruiden en specerijen, seasonings, droge mixen en soepen, coatings, dressings, marinades en sauzen.

 

Intertaste is ontstaan uit drie ondernemingen die al ruim 80 jaar met passie werken aan smaak, in de top van onze branche. De drie onafhankelijke bedrijven Wijko, Degens en Kuijpers van den Boom werden tussen 1981 en 1998 samengevoegd door Cosun en omgedoopt tot Unifine Sauces & Spices. Vanaf 2008 gaat Unifine zelfstandig verder onder de naam Intertaste. In 2010 verkrijgt Intertaste een derde productielocatie met de aankoop van de voormalige Royco fabriek in Utrecht.

 

Over Intertaste B.V.

Type organisatie:
Grote (internationale) onderneming
Aantal medewerkers:
251 t/m 500

MVO activiteiten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een actueel en belangrijk thema binnen Intertaste. De verschillende onderdelen van MVO komen daarbij tot uitdrukking in het opgestelde MVO-beleid. Dit beleid is opgebouwd uit drie pijlers:
- Sociale verantwoordelijkheden
- Milieu verantwoordelijkheden
- Duurzame aanvoerketen

Sociale verantwoordelijkheden
Intertaste waarborgt de voedselveiligheid van de door haar geproduceerde goederen. Intertaste spant zich in om met haar klanten te werken aan meer gezonde producten. Binnen de productie staat een veilige werkomgeving voor haar werknemers centraal. Daarnaast wil Intertaste een bijdrage leveren aan haar sociale leefomgeving.

Milieu verantwoordelijkheden
Als producent neemt Intertaste de verantwoordelijkheid om de negatieve impact van haar productieactiviteiten op het milieu waar mogelijk te verkleinen. Doelstellingen zijn geformuleerd om efficiënter om te gaan met het energieverbruik, waterverbruik en om afvalstromen te verminderen.

Duurzame aanvoerketen
Intertaste neemt haar verantwoordelijkheid door bij de inkoop van grondstoffen en halffabricaten niet alleen rekening te houden met de huidige behoeften, maar ook de mogelijkheid van toekomstige generaties om in hun behoeften te kunnen voorzien. Verschillende strategieën zijn onderhavig aan het streven van Intertaste om meer duurzaam in te kopen. Intertaste maakt onderdeel uit van het Sustainable Spices Initiative (SSI) om in sectorverband de import van duurzame specerijen in Europa te vergroten.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.