Gezondheid

Praktijkvoorbeelden

Gezond en lekker eten, bereid en gepresenteerd door enthousiaste en deskundige mensen. “Dat is de drijfveer van VITAM”, vertelt Stefanie Claassen, communicatie marketeer bij VITAM . “Bij ons zie je geen centraal aangestuurde weekmenu’s, maar ondernemerschap op locatie om het assortiment af te stemmen op de wensen van de gasten en de producten uit het seizoen.” Minimale waste Met de strategie No...
“In iedere schakel waar Sodexo actief is, proberen wij bezig te zijn met duurzaamheid. Van de leveranciers en het bewustzijn van medewerkers tot ons eigen koffieconcept”, legt Andrea Wondergem, Manager Brand Content bij cateringbedrijf Sodexo, uit. “We hebben te maken met wereldwijde producenten en deals, maar eisen van iedereen dat zij het milieu en de maatschappij hoog in het vaandel hebben...
Een interview met gezondheidsmanager Mike Lie-a-Lien Mike Lie-a-Lien is sinds vier jaar gezondheidsmanager bij scheepsbouwer IHC Merwede. Als atletiektrainer haalt hij het beste uit atleten, als gezondheidsmanager het beste uit medewerkers. Inmiddels ligt er een bekroond gezondheidsbeleid met een fitnessinstructeur, een bedrijfsfysiotherapeut en individuele programma’s voor gewichtsvermindering...
"Vers én gezond eten heeft voordelen voor de zorginstelling, de patiënt, de boer én de planeet", aldus Koen Nouws Keij van Stichting Diverzio. Deze stichting zet zich in voor duurzame inkoop, vers voedsel en een gezonde economie in de regio voor zorginstellingen en overheid. Regionale afzet biedt volgens Koen goede toekomstkansen voor het duurzaamheidsbeleid van zorginstellingen én voor agrarische ondernemers die hun productkwaliteit vooropstellen.