Gezondheid

Nieuws

De maaltijden in de zorg kunnen binnen een jaar lekkerder, verser en duurzamer, en dat hoeft geen cent meer te kosten. Beter nog, de verspilling wordt er minder van en er wordt bespaard: grofweg € 50.000,- per organisatie. Het is een kwestie van een aantal simpele, maar essentiële stappen. Dat is...
Bron: Diverzio
Of je nu dagelijks je hond uitlaat, naar je werk fietst of een mooie wandeling maakt; als je buiten kilometers maakt doneer je als VITAM medewerker (per km) een bijdrage voor Villa Pardoes! Met de inzet van Fundrunner wil VITAM de betrokkenheid en vitaliteit van haar collega’s verhogen en ze...
Bron: VITAM
Ruim 300 ondernemers hebben op 19 mei deelgenomen aan het Haags Ondernemersontbijt, dat is georganiseerd door MKB Den Haag. Tijdens het ontbijt is de Haagse Futureproof.community gelanceerd, een samenwerkingsproject van MVO Nederland met Duurzaam Den Haag. Ook is de MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs...
14 zorgorganisaties in de regio Friesland hebben in anderhalf jaar tijd mooie resultaten geboekt in het programma Duurzaam en Gezond aan tafel. Hun voedselverspilling is gedaald tot ver onder het landelijk gemiddelde, er wordt duurzamer ingekocht en de patiënten en cliënten geven het eten een...
Bron: Diverzio
Leverancier van verse waar stapt in MVO Netwerk Zorg Atlantis Handelshuis uit Den Helder is deelnemer geworden van het MVO Netwerk Zorg . Deze aanpakkers en gedreven wereldverduurzamers beginnen dicht bij eigen huis. Zorgorganisaties in hun regio profiteren van het verse voedsel dat Atlantis...
MVO Nederland presenteert vandaag een to-do-lijst voor een duurzame en toekomstbestendige economie. De kennis- en netwerkorganisatie wil daarmee het Nederlandse bedrijfsleven aansporen vaart te maken met het verduurzamen van de samenleving. Directeur Willem Lageweg: "Niemand mag nog het excuus...
De Nederlandse consumentenmarkt voor groene eiwitten verdubbelen. Dat is de ambitie van The Dutch Weed Burger voor 2020. Het zeewier uit de weedburgers bevat plantaardige eiwitten die vergelijkbaar zijn aan vlees, maar het milieu minder belasten. Er is minder schaarse landbouwgrond voor nodig en de...
Welke marketeer vervulde het afgelopen jaar een voortrekkersrol in de marketing van vers? Was dat de marketeer met de meest innovatieve aanpak rond het product, degene met een onderscheidend distributie- of maatwerkconcept of juist de marketeer met een opvallend duurzame aanpak? Ontdek het antwoord...
De impact van het bedrijfsleven op de gezondheid van mensen neemt toe en vraagt om een actiever beleid van bedrijven. Producten kunnen positieve, maar ook negatieve effecten hebben op de gezondheid van mensen. Gezondheid is daarmee zowel een schadepost als een omzet- en imagokans voor ondernemingen...
In opdracht van het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie heeft KPMG twee wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. De resultaten staan beschreven in het rapport Groen, gezond en productief, waarmee een verkenning wordt gepresenteerd van kosten en baten van natuur voor gezondheid...