Expert

Ook partner worden?

Praktijkvoorbeeld

Valys biedt bovenregionaal vervoer aan mensen met een mobiliteitsbeperking. Marlies Meesters is manager businessdevellopment. "Als ambassadeur kunnen kandidaten kennismaken met het bedrijf, vervolgens kunnen ze doorstromen in een baan als reisassistent", vertelt Meesters in deze video van WSP Groot-Amsterdam . Van ambassadeur naar reisassistent Alle kandidaten die het WSP voorstelt, starten als...

Duurzame innovatie

Innovatie in het buitenland

Als u over de grens zaken doet, heeft u te maken met wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen in andere landen. De OESO, Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, geeft een aantal aanbevelingen om daar rekening mee te houden. Hiermee kunt u als ondernemer veel voor het gastland betekenen.

  • Draag bij aan de verspreiding van kennis en technologie in het gastland, en hou rekening met intellectuele eigendomsrechten.
  • Door bijvoorbeeld te investeren in scholing van werknemers ter plekke draagt u bij aan de lokale technologische en wetenschappelijke ontwikkeling.
  • Hanteer redelijke voorwaarden voor het verlenen van licenties voor het gebruik van intellectuele eigendomsrechten.
  • Zet gezamenlijke onderzoeks- en innovatieprojecten op met lokale onderzoeksinstellingen, universiteiten en brancheorganisaties.

Meer informatie over de OESO-richtlijn 'Wetenschap en Technologie' vindt u hier.

Laatst bijgewerkt: 
18-02-2015 14:37