Expert

Praktijkvoorbeeld

Afvalstortplaatsen die aanvankelijk buiten steden lagen, worden opgeslokt door groeiende metropolen. Dit zorgt voor schrijnende omstandigheden, wereldwijd. "Grote wereldsteden kwamen naar ons toe met de vraag: hoe moeten we dit oplossen?", vertelt Jan Boone, voormalig directeur van de VAR. Wat? Begin jaren '80 kwamen gifschandalen door het storten van afval in de bodem aan het licht. "Ik ben toen...

Symposium MVO in de Food- & Agribusiness 2012

Over het symposium

MVO staat tegenwoordig op de agenda bij elk bedrijf in de Food- & Agribusiness.  Verduurzaming is een grote uitdaging in deze sector en veel bedrijven ondernemen al veel op het vlak van MVO, maar missen het grotere verband. Vragen als: hoe stel je de juiste prioriteiten? Hoe onderbouw je je MVO-claim en hoe communiceer je hier geloofwaardig over met (internationale) klanten en stakeholders?

MVO-expeditie

Om bedrijven te helpen hun MVO-activiteiten naar een hoger plan te tillen, hebben de MVO Nederland Academie en marketingadviesbureau The Terrace de MVO-expeditie Food- en Agribusiness geïnitieerd. Dit is een leertraject van vijf maanden waarin twaalf bedrijven samen werken aan de implementatie van MVO in hun organisatie. Ze doen dat met behulp van ISO 26000, de internationale richtlijn voor MVO. De deelnemers kunnen het traject afsluiten met een Zelfverklaring en krijgen daarbij hulp van onafhankelijke experts.

Symposium

De eerste MVO-expeditie vond plaats in 2012 en werd afgesloten met het Symposium 'MVO in de Food- & Agribusiness' op donderdag 6 december. Het symposium stond geheel in het teken van de lessons learned van de twaalf deelnemers. Zij hebben hun ervaringen vastgelegd in de publicatie ‘MVO in de Food- & Agribusiness, SAMEN DOEN!’, dat ter plekke werd gepresenteerd. Het symposium vond plaats bij een van de deelnemers, A-ware Food Group in Culemborg.

Laatst bijgewerkt: 
30-07-2015 14:36