Informatiepunt

Ook partner worden?

Praktijkvoorbeeld

“We doen het liefst iets wat een ander niet doet, dát is innovatie.” Remco van der Meulen noemt zichzelf innovator, hij is oprichter van TONN Nederland. Dit bedrijf uit Heerenveen produceert sinds 2009 duurzame klimaatconcepten uit bamboe, roosters van gerecycled plastic en een duurzaam drainagesysteem.

Agenda

dinsdag 6 oktober 2015 - 15:00 tot 19:00
woensdag 7 oktober 2015 - 14:00 tot 19:00
vrijdag 9 oktober 2015 - 09:00 tot zondag 11 oktober 2015 - 17:00
vrijdag 9 oktober 2015 - 09:00 tot 10:30

Base of the Pyramid

Zakendoen in de BoP

Ondanks hun beperkte bestedingsruimte zijn de miljarden consumenten op de bodem van de piramide interessant voor bedrijven. Op de BoP-markt gaan armoedebestrijding en zakendoen hand in hand. Maar het betreden van deze groeimarkt vereist van een ondernemer een nieuwe aanpak.

BoP voor consumenten én ondernemers

Film: BoP Inc

Kansen

Het simpelweg proberen te verkopen van bestaande producten zal vaak niet werken. Deze consumenten hebben specifieke behoeften en eisen producten die helemaal op maat zijn gesneden. Ook zijn de omstandigheden om producten goed te bewaren, te onderhouden of te repareren vaak niet optimaal.

Onderzoek wijst uit dat deze groep arme consumenten relatief veel moet betalen voor hun aanschaf - van zeep,  tot voedsel, water en telefonie. Bovendien worden deze producten vaak op een niet-duurzame wijze geproduceerd en zijn ze onvoldoende aangepast aan de behoeften van deze groep. Het huidige productaanbod is dus nog niet goed op de BoP-consument aangepast. Dat biedt kansen.

4 factoren voor succes

Het opereren in deze markt vergt een andere benadering dan wanneer u een markt betreedt die al is ontwikkeld. Lees over de 4 factoren die bepalend zijn voor succes in de BoP-markt en ga aan de slag!